Menu Close
Contact
contact
working
for us
working for us
BSN
Website
BSN Website
Share
The British School in The Netherlands

Nascholing Engels voor VO en MBO docenten

Doel | Inhoud | Fees

CELT-S: Certificate In English Language Teaching – Secondary

Deze nascholingscursus voor docenten Engels in het Voortgezet Onderwijs en/of het MBO is speciaal ontwikkeld door Cambridge English voor non-native docenten Engels die lesgeven aan studenten in de leeftijd van 11 – 18 jaar. In Nederland biedt het BSN Language Centre als eerste deze nascholingscursus aan vanaf september 2017.

Op woensdag 10 mei  2017 organiseert het BSN Language Centre een informatie avond van 19.00 tot 20.30 uur over het CELT-S trainingsprogramma. U kunt vrijblijvend deelnemen en wij beantwoorden graag uw vragen over de opzet en het doel van deze nascholingscursus. Gelieve u per mail aan te melden voor 1 mei a.s. via languages@britishschool.nl.

De cursus is een blended learning cursus van 120 uur online Cambridge English leermaterialen, aangevuld met face-to-face lessen waarin nader op de lespraktijk van de docenten ingegaan wordt en waar deelnemers het geleerde in de praktijk brengen. De gehele cursus bestaat uit 8 modules en 8 lessen van 3 uur. Tevens vinden er lesobservaties plaats in de eigen lespraktijk van de deelnemers. Zie ook Doel en Inhoud voor meer informatie over het totale programma.

 

Doel

CELT-S is een praktische, Cambridge gecertifieerde cursus. Het biedt docenten die werkzaam zijn in het VO of MBO de gelegenheid hun kennis op te halen en hun vaardigheden uit te breiden om het beste uit hun studenten te halen.

CELT-S geeft docenten handvatten en het zelfvertrouwen om:

 • Succesvol het curriculum te implementeren
 • Het geleerde in hun eigen lessituatie toe te passen
 • Het lesgeven in hun klassen te verbeteren  

Inhoud

De CELT-S cursus bestaat uit een online leermethode, aangevuld met praktische lessen door ervaren native-speaker docenten Engels van het BSN Language Centre in Den Haag (Leidschenveen). Het totale traject duurt ongeveer 9 maanden met eenmaal per maand 3 uur les in de avond. Daarnaast is er een studiebelasting van 120 uren zelfstudie voor het doorlopen van de online leerinhouden.  De 8 modules hebben een praktische en communicatie focus en is bestemd voor docenten die met grote groepen werken, binnen de context van het voortgezet onderwijs en kunnen in willekeurige volgorde doorlopen worden.

Het volledige lesprogramma bestaat uit de volgende modules:

 • Module 1: Classroom management in the secondary classroom
 • Module 2: Language learning and the teenage learner
 • Module 3: Teaching language skills (reading, writing, listening and speaking) in the secondary classroom
 • Module 4: Language awareness for teaching
 • Module 5: Teaching language (grammar, lexis, phonology) in the secondary classroom
 • Module 6: Planning language learning (lessons and courses) in the secondary classroom
 • Module 7: Language learning resources and materials for the secondary classroom
 • Module 8: Assessing language learning in the secondary context

In de online leeromgeving worden instructievideo’s afgewisseld met theoretische informatie, oefeningen en portfolio-opdrachten. Tijdens de lessen verdiept u zich verder in de Engelse taal, kunt u vragen stellen over de leerinhoud en ook praktische oefeningen doen in het kader van uw eigen lespraktijk. Een lesobservatie en een TKT (Teaching Knowledge Test) behoren tot de afsluiting alvorens u het Cambridge certificaat ontvangt.

Voor meer informatie over de cursusinhoud, startdatum en inschrijving, kunt u contact opnemen met het BSN Language Centre per email of telefonisch via nummer 070 315 4080. Wij nodigen u graag uit voor een oriënterend (intake-)gesprek.

Prijs

Prijs & inschrijving

De prijs voor de CELT-S training bedraagt €1950,- inclusief online lesmaterialen. *

Startdatum

September 2017. Meer informatie volgt later. 

Registratie

Voor meer informatie over de inschrijfprocedure kunt mailen naar languages@britishschool.nl

* prijzen zijn onder voorbehoud

Informatie Avond

Op woensdag 10 mei  2017 (19.00 tot 20.30) organiseert het BSN Language Centre een informatie avond over het CELT-S trainingsprogramma. Als u interesse heeft om deze bijeenkomst bij te wonen, kunt u zich aanmelden via languages@britishschool.nl

Gelieve in de mail de contactgegevens van uzelf en eventuele collega’s door te geven en de naam van uw school te vermelden. Wij sturen u vervolgens een bevestiging met de routebeschrijving.

 

Registratie

De eerste training is gepland voor september 2017. Het minimale aantal deelnemers is 8.

Lessen vinden eenmaal per maand op de avond plaats. De totale duur is ongeveer 9 maanden.

Lestijd is 18.00 - 21.00 uur.

Lokatie is het BSN Language Centre in Den Haag (Leidschenveen)